
Dette er en superrask og enkel kyllingsalat der du godt kan bruke restene fra gårsdagens kyllingmiddag. Friske urter og en hot dressing gir masse smak!
Porsjoner: 4 porsjoner
Vanskellighetsgrad Enkel
Tidsbruk 20-40 min
Ingredienser
- 400 g stekt kylling lårfilet, kyllingfilet eller grillet kylling
- 2 stk sjalottløk
- 1 boks cherrytomat
- 1 dl grovhakket frisk mynte
- 1 dl grovhakket thaibasilikum eller vanlig basilikum
- 1 pk blandet babybladsalat
- 3 ss solsikkekjerner
Hot dressing
- 2 båter hvitløk
- 1 stk grønn chili
- 1 ss revet frisk ingefær
- 2 stk lime
- 2 ss sukker
- 3 ss fiskesaus (asiatisk)
- 3 ss olje
Slik gjør du
- Del kyllingkjøttet i mindre biter med fingrene. Finhakk sjalottløk og del cherrytomater i to. Bland kylling, løk og tomater i en vid bolle. Vend inn mynte og basilikum.
- Finhakk chili og hvitløk, og bland med revet ingefær, limesaft, sukker, asiatisk fiskesaus og nøytral olje. Smak eventuelt til med salt og pepper.
- Hell dressingen over kyllingen og bland godt.
- Anrett salat på et stort fat og fordel kyllingblandingen over. Dryss over solsikkefrø og server med en gang. Pynt eventuelt med friske koriander og thaibasilikumblader.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.