
Middagsfavoritten laks i ny drakt – denne lakseformen er enkel, rask og smaker nydelig – og kanskje best av alt: den lager seg selv i stekeovnen mens du kan gjøre andre viktige ting.
Porsjoner: 4 porsjoner
Vanskellighetsgrad enkel
Tidsbruk 40-60 min
Ingredienser
- 800 g laksefilet
- 2 ss olje
- 0,5 pk persille
- 4 stk poteter
- 2 stk Gulrot
- 200 g sellerirot
- 0,5 stk fennikel
- 0,5 stk purre (den hvite delen)
- 6 dl matfløte
- 2 båter hvitløk
Slik gjør du
- Fjern om nødvendig skinnet og skjær laksen i porsjonsstykker. Legg fiskestykkene i en skål og vend dem i olje, salt, pepper og finhakket persille.
- Skrell grønnsaker og skjær dem i tynne skiver,ca 3-4 mm. Legg grønnsakene i en ildfast form.
- Ha fløten i en liten kjele og varm den til kokepunktet. Tilsett finhakket hvitløk og smak til med salt og pepper. Hell blandingen over grønnsakene.
- Sett formen i ovnen på 200 °C og stek i ca. 40 minutter. Sjekk at grønnsakene begynner å bli myke.
- Ta formen ut av ovnen og legg fiskestykkene på toppen. Sett formen tilbake i ovnen og stek videre i ca. 10 minutter, eller til fisken er gjennomstekt og grønnsakene er møre.
- Denne retten kan varieres på ulike måter ut fra hvilke grønnsaker du har tilgjengelig. Du kan også bytte ut laks med andre fiskeslag som steinbit, torsk eller sei.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.